Tukeeko XFree86 näytönohjaintani?

Tässä sinun täytyy käyttää omatoimisuutta ennenkuin alat kyselemään muilta. Katso ensimmäiseksi XFree86:n dokumentaatiosta ja tilannetiedot näytönohjainajureista. Sieltä saat selville mitä kortteja XFree86 tukee tällä hetkellä.

Tärkeää: Jollet saa näytönohjaintasi toimimaan, tarkista, että käytät uusinta versiota XFree86:sta. Jollet, asenna se ja kokeile sillä. Jollet saa silläkään, kysy vasta sitten nyysseissä.

Mitä 3D-kortteja Linux tukee?

Useimmille vuosina 2001-2003 valmistetuille NVidian ja ATI:n 3D-kiihdytetyille näytönohjaimille on saatavilla monien pelien ja joidenkin graafisten ohjelmien vaatima 3D-tuki Linuxiin ja XFree86:n. Tarvittavia ohjelmia ja moduuleita ei välttämättä ole valmiiksi toimitettu Linux-jakelun mukana, vaan ne tulee hakea näytönohjaimen valmistajan kotisivuilta. Näytönohjaimen valmistajan omat ajurit eivät välttämättä ole vapaita muuttaa ja jaella eteenpäin, mutta käyttäjälle ne ovat ilmaisia. Lisäksi on joitain vapaan ohjelmiston projekteja, jotka kirjoittavat joillekin näyttökorteille vapaita ajureita.

Tarkempaa tietoa saat XFree86:n dokumentaatiosta ja DRI-projektin sekä kortin valmistajan tai sen piirisarjan valmistajan (kuten NVidia tai ATI) verkkosivuilta.

Tukeeko XFree86 rullahiirtä?

XFree86 tukee rullahiiriä. Kannattaa katsoa Colas Nahaboo X mouse wheel scroll-sivu, joka kertoo miten rulla saadaan toimimaan ja antaa vinkkejä eri ohjelmille.